Naše recepty na dezerty sú síce sladené (buď medom alebo agáve sirupom), ale sú zdravé a navyše obohatené o zásadité zložky.

Sladká bodka s MorgenStund

Dezert je sladkým vrcholom každého jedla. Či už je krémový, ovocný, šťavnatý - každý sa teší na "sladkú bodku" za obedom.

Ingrediencie

  • 3 polievkové lyžice (cca 35 g) MorgenStund
  • 160 ml mandľové alebo ovsené mlieko
  • vanilka alebo škorica
  • ovocný kompót
  • šľahačka a/alebo zmrzlina
  • čerstvé ovocie na ozdobenie
  • plátky mandlí alebo hoblinky čokolády

Postup

  • MorgenStund vmiešajte metličkou do cca 160-180 ml mandľového alebo ovseného mlieka.
  • Za stáleho miešania priveďte k varu, pridajte vanilku alebo škoricu a nechajte povariť na miernom ohni po dobu 1-2 minút.
  • Kaša by nemala byť veľmi riedka.
  • Asi 3 pol. lyžice MorgenStund striedavo s kompótom plníme do pohárov.
  • Vylepšíme šľahačkou, zmrzlinou a čerstvým ovocím.

Zimný pohár s MorgenStund

Dezert v pohári dokonale završuje každé jedlo. MorgenStund, lekvár a veľa ovocia - nechajte sa inšpirovať receptom na lahodne vrstvený dezert.

Množstvo surovín Vám vystačí na 1 porciu.

Ingrediencie

  • 3 polievkové lyžice (cca 35 g) MorgenStund
  • 160 ml voda alebo ovsené mlieko
  • 2 polievkové lyžice mandľové lupienky
  • 1 polievková lyžica nasekané lieskové oriešky
  • 1 polievková lyžica sušené datle
  • 2 čajové lyžičky slivkový lekvár
  • 1/2 jablka
  • 1/2 pomaranča
  • škorica
  • WurzelKraft

Postup

  • MorgenStund s ovseným mliekom alebo vodou privedieme k varu a varíme pri nízkej teplote 1-2 minúty.
  • Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
  • Mandľové lupienky krátko orestujeme na panvici.
  • Jablko, pomaranč a datle nakrájame na malé kúsky a premiešame s orechmi, mandľami a škoricou.
  • Prísady sú vrstvené nasledujúcim spôsobom: 1 čajová lyžička lekváru, polovica MorgenStund, opäť 1 čajová lyžička lekváru a druhá polovica MorgenStund. Na vrchu je zmes ovocia-mandle-orechy a zdobená škoricou a WurzelKraftom.

Čučoriedkové mafiny s MorgenStund

MorgenStund mafiny sú nie len zdravé, ale aj ideálne dopĺňajú energiu deťom v škole či na výlete.

Suroviny Vám vystačia na 12 mafín.

Ingrediencie

  • 100 g suchej zmesi MorgenStund
  • 180 g celozrnnej múky
  • 200 g čučoriedok (čerstvé alebo mrazené)
  • 1 zrelý banán
  • 150 g masla
  • 3 polievkové lyžice agáve sirup
  • 2 ks vajce
  • 100 ml ovsený nápoj
  • 1 ks celá vanilka
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 12 ks vlašské orechy

Postup

  • Pripravíme si 12 papierových košíčkov na mafiny.
  • Predhrejeme si rúru.
  • Banán roztlačíme v hlbokej miske vidličkou.
  • Všetky ingrediencie okrem čučoriedok vložíme do misky k banánu a rozmixujeme na cesto.
  • Podľa konzistencie môžete pridať trochu viac múky.
  • Potom pridáme čučoriedky.
  • Cesto rozdelíme lyžicou do foriem a vrch ozdobíme orechom.
  • Pečieme 20-25 minút na 160 °C.

Čokoládovo-čerešňový krém s WurzelKraftom

Kombinácia čerešní, ľahkého krému, chrumkavých pražených mandlí a WurzelKraftu dokonale harmonizuje. Nezáleží na tom, v akom ročnom období. Chutí božsky!

Suroviny Vám vystačia na 4 porcie.

Ingrediencie

  • 500 g tvarohu
  • 2 čajové lyžičky kakaa
  • 4 čajové lyžičky agáve sirup
  • 100 ml šľahačka
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 250 ml (1 pohár) čerešňový džem

Na posýpku

  • lúpaných mandlí
  • 20 g trstinový cukor
  • 4 čajové lyžičky horkej strúhanej čokolády
  • 2 čajové lyžičky WurzelKraftu

Postup

  • Tvaroh so smotanou vložíme do misky a zamiešame.
  • Primiešame kakaový prášok, agáve sirup a vanilkový cukor, naservírujeme na tanieriky a na vrch dáme džem.
  • Mandle si nasekáme.
  • Na panvici si skaramelizujeme cukor pri strednej teplote.
  • Potom pridáme mandle a necháme vychladnúť.
  • Na záver dezert posypeme mandľami, WurzelKraftom a strúhanou čokoládou.
  • Dezert môžeme skladovať i podávať v pohári.

Perníkové sušienky s MorgenStund 

Vianočné perníkové sušienky si môžete pripraviť počas celého roka a nie len počas vianoc. Sú sladkou a hlavne zdravou odmenou pre všetky deti. MorgenStund Kaša je bezlepková zásaditá kaša, s obsahom pohánky, pšena, amarantu a ovocia. Kúpiť si môžete 500g alebo 2000g balenie.

Ingrediencie

  • 300 g celozrnnej špaldovej múky
  • 200 g sirup z cukrovej repy
  • 150 g MorgenStund kaše
  • 125 g mäkké maslo
  • 100 g trstinový cukor
  • 100 g mleté mandle
  • 2 čajové lyžičky perníkové korenie
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok
  • 1 ks vajce
  • štipka soli
  • poleva na zdobenie
  • potravinárske farbivo

Postup

  • Miešajte cukor, maslo, perníkové korenie a štipku soli až do spenenia.
  • Keď sa vám vytvorí pena pridajte vajíčko a repný sirup a všetko spolu rozšľahajte.
  • Potom pridajte MorgenStund, mleté mandle, celozrnnú špaldovú múku a prášok do pečiva. Všetko spracujte na homogénne cesto.
  • Hotové cesto zabaľte do včelieho vosku alebo potravinovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke najmenej 1 hodinu.
  • Po odležaní cesto rozvaľkajte a vykrajujte formičkami sušienky.
  • Plech na pečenie vystelte papierom na pečenie a cesto pečte pri 170 °C asi 8 - 9 minút.
  • Perníky nechajte vychladnúť a až potom ich môžete zdobiť.