MorgenStund tradičná značka P. Jentschura je plnohodnotná raňajková kaša pre celú rodinu. V prípade, že trpíte celiakou, je pre Vás bezlepková kaša MorgenStund ideálnym riešením.

Vysoko cenná bezlepková a bezlaktózová pšeno-pohánková kaša je obľúbená vďaka vysokej koncentrácii prírodných substancií a dobrej stráviteľnosti. Príprava je veľmi jednoduchá. MorgenStund môžeme uvariť ako kašu alebo jednoducho preliať horúcou vodou a nechať odstáť. Taktiež si z nej môžeme upiecť zdravé vianočné koláčiky a iné zdravé dobroty.

  • bezlepková
  • bez laktózy
  • bez pridaného cukru
  • bohatá na vlákninu
  • rastlinný zdroj bielkovin
  • vhodná pre veganov
  • rychle pripravená
  • rôzne a kreatívne varianty receptov 

Určite už začínate rozmýšľať nad dobrotami, ktoré budete chystať na vianočné stoly. Máme pre vás niekoľko receptov pomocou ktorých pripravíte chutné a zdravé maškrtky.

Tak sa poďme do toho pustiť:

Obdĺžníčky s MorgenStund

Obdĺžníčky s MorgenStund

  • 250 g MorgenStund‘ (surová zmes)
  • 50g kešu
  • 50 g kokosových vločiek
  • 80 g nasekaných vlašských orechov
  • 40 g pufovaného amarantu
  • 80 g ovsenných vločiek
  • 100 g masla
  • 100 g tekutého medu
  • 250ml vody

Maslo rozpustíme pri nízkej teplote. Všetky prísady dáme do misy a premiešame s rozpusteným maslom. Nakoniec pridáme med a vodu a všetko dobre premiešame. Hmotu rovnomerne rozprestrieme na papier na pečenie, ktorý je na plechu a dobre ho pritlačíme vidličkou (hrúbka cca 0,5 cm). Tým vytlačíme vzduchové bubliny a kúsky sa po upečení nebudú lámať. Cesto uhladíme stierkou. Cesto nakrájame po upečení na obdĺžníčky. Podľa chuti môžeme obdĺžníčky ozdobiť polevou.

Teplota pečenia: 175°C

Doba pečenia: cca 25 minút

 

MorgenStundové mufiny

MorgenStundové mufiny

  • 200 g MorgenStund (surová zmes)
  • 375 ml vody
  • 100 g tekutého medu
  • 1 žĺtok
  • 1 bielok (ušľahaný do tuha)
  • 50 g masla
  • 50 g pomletých orechov
  • 130 g celozrnná špaldová múka
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 80 g nastrúhanej mrkvy

Z bielka vyšľaháme tuhý sneh. Med, žĺtok a maslo zpeníme a k tomu pridáme MorgenStund, orechy a vodu a zmiešame dohromady. Túto zmes potom zmiešame s práškom do pečiva a múkou. Nakonec pridáme sneh. Mufinové formy naplníme cestom. Množstvo vystačí cca na 20 mufinov.

Teplota pečenia: 175°C

Doba pečenia: 40–50 minút

 

MorgenStund Makrónky

Makrónky s kašou MorgenStund

  • 125 g masla
  • 150 g  MorgenStund‘ (surová zmes)
  • 130 g kokosových vločiek
  • 100 g tekutého medu1 vajce
  • malá lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

Maslo rozpustíme pri nízkej teplote. MorgenStund a kokosové vločky dáme do misy a zmiešame s rozpusteným maslom, opatrne premiešame a necháme 10 minút odstáť. Med vyšľaháme s vajíčkom. Do toho pridáme prášok do pečiva a štipku soli. Teraz opatrne vmiešame vychladnutú zmes MorgenStund a kokosové vločky. Dvomi kávovými lyžičkami dávame na papier na pečenie, ktorý je na plechu, malé hromádky. Toto množstvo vystačí cca na 40 makroniek.

Teplota pečenia: 175°C

Doba pečenia: 12–15 minút

 

MorgenStund placky z ovsenných vločiek

MorgenStund placky z ovsenných vločiek

  • 125 g masla
  • 150 g  MorgenStund‘ (surová zmes)
  • 130 g ovsenných vločiek
  • 50 g mleté mandle alebo lieskové oriešky
  • 100 g tekutého medu
  • 2 vajcia
  • malá lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 50 g tabulkovej čokolády

Maslo rozpustíme pri nízkej teplote. MorgenStund, ovsenné vločky a mandle dáme do misy a opatrne zmiešame s rozpusteným maslom a necháme cca 10 min postáť. Vyšľaháme med s vajciami. K tomu pridáme prášok do pečiva a soľ. Teraz pridáme vychladenú zmes MorgenStund‘ a opatrne premiešame. Nakoniec pridáme malé kúsky nasekanej čokolády. Dvoma kávovými lyžičkami dávame na papier na pečenie, ktorý je na plechu, malé hromádky. Toto množstvo vystačí cca na 40 placiek.

Teplota pečenia: 175°C

Doba pečenia: 12–15 minút

 

Guličky z MorgenStund

Guličky z MorgenStund

  • 125 g masla
  • 200 g  MorgenStund‘ (surová zmes)
  • 130 g mletých mandlí nebo lieskových orieškov
  • 80 g tekutého medu
  • 1 vajce
  • Štipka soli

Maslo rozpustíme pri nízkej teplote. MorgenStund a mandle dáme do misy a opatrne zmiešame s rozpusteným maslom a necháme cca 10 min postáť. Vyšľaháme med s vajcom a pridáme soľ. Teraz pridáme vychladenú zmes MorgenStund‘ a opatrne premiešame. Cesto necháme asi 1 hodinu vychladiť v chladničke. Z cesta vytvarujeme malé guličky, ktoré dávame na papier na pečenie. Toto množstvo vystačí cca na 40 guličiek.

Tip: podľa chuti môžeme pridat škoricu alebo vanilku

Teplota pečenia: 175°C

Doba pečenia: 12–15 minút 

Dobrú chuť. :)