Doplňte si minerálne látky z Mumia altajského

Mumio altajské

sa radí do skupiny adaptogénov, je prírodnou zmesou 17 aminokyselín, vitamínov zo skupiny B (B2, B6, B12), provitamínu D, organických kyselín z fosfolizovanej vegetácie (kyselina benzoová, kyselina hippurovej, mastné kyseliny, ichthyol, triterpény, dibenzo-α -pyrony, humínové kyseliny, fulvokyseliny).

Pozrieť v eShope >

Účinky

Všeobecne sa mumio užíva ako posilňujúci prostriedok, ktorý dopĺňa minerálne látky do tela.

Mumio obsahuje

  • makroprvky - vápnik, fosfor, sodík, horčík, draslík
  • stopové prvky - železo, meď, kobalt, mangán, selén, zinok, molybdén, a i.
  • aminokyseliny - Alfa-alanín, Arginín, Asparagín, cystín, Fenylalanín, Glutamín, Glycín, Histidín, izoleucín, Leucín, Lyzín, metionín, Prolín, Serin, Treonín, Tyrozín, Valín

Z histórie

Liečivé vlastnosti mumia si prvýkrát všimli lovci, keď zranená zver vyhľadávala a olizovala prírodné sedimenty mumia v horách a veľmi rýchlo sa uzdravovala. Mnoho výskumov mumia bolo vykonané v bývalom ZSSR, vrátane veľkých klinických experimentov. Väčšina spoľahlivých informácií o mumiu pochádza z ruských zdrojov.

V Ajurvédskej medicíne je mumio známe tiež ako šiladžit: "Ak sa liek užíva pravidelne, potom má posilňujúci a omladzujúci účinok, a tiež upevňuje zdravie a lieči."

Hojivé a povzbudzujúce vlastnosti mumia sa cenia už mnoho storočí v krajinách Stredného východu a Indii. Oddávna je mumio široko využívané pri liečení mnohých chorôb a zranení, а taktiež na povzbudenie sexuálnych funkcií - liečenie mužskej i ženskej neplodnosti, zvýšenie potencie.