Matcha zrýchľuje metabolizmus a spomaľuje starnutie

Matcha je jemne mletý prášok zo špeciálne pestovaných a spracovaných listov zeleného čaju, ktorý sa tradične konzumuje vo východnej Ázii.

Proces spracovania matchy

Listy sa tradične sušia vonku v tieni a nikdy nie sú vystavené priamemu slnečnému žiareniu; v súčasnosti sa však sušenie väčšinou presunulo dovnútra. Kvalitné listy matcha sú v dôsledku tohto ošetrenia žiarivo zelené.

Mletie na kameni - bez správneho vybavenia a techniky môže mať matcha „spálenú“ a zhoršenú kvalitu. V Japonsku sa zvyčajne melie na jemný prášok pomocou špeciálne navrhnutých mlynov zo žulového kameňa.

Oxidácia - je tiež faktorom pri určovaní stupňa kvality. Matcha vystavená kyslíku sa môže ľahko poškodiť. Oxidovaná matcha má výraznú vôňu sena a matnú hnedasto-zelenú farbu.

Čaj Matcha Bio

Matcha podporuje rovnomerné rozloženie energie v tele, čím až o 30 - 40% zrýchľuje metabolizmus a spomaľuje starnutie.

Matcha čaj Vám umožní udržať koncentráciu na dlhú dobu a zároveň vedie k uvoľneniu a relaxácii. Obsahuje proteíny, kofeín, vlákninu, vitamíny A-karotén, E, minerály ako sú železo, vápnik, draslík, zinok, katechíny i aminokyseliny.

Pokiaľ pijete čaj Matcha, spotrebujete celý čajový list. To je hlavný dôvod, prečo je čaj Matcha 10krát silnejší ako bežne uvarená šálka zeleného čaju. Nedávne vedecké štúdie prišli k záveru, že Matcha obsahuje 137krát viac EGCG ako je v bežnom zelenom čaji. EGCG je najúčinnejší antioxidant bojujúci proti rakovine a výborný pomocník pri spaľovaní tukov.

Pozrieť v eShope >

Matcha energy booster

Matcha čaj upravený do kapsulovej formy pre zjednodušenie užívania a dávkovania. Obsahuje 100% BIO japonský zelený čaj MATCHA v 80 kapsulách.  

Pozrieť v eShope >