Podporenie imunitných funkcií so spoločnosťou Nutricius

Zinok extra 25 mg

Na udržanie rovnovážneho stavu je potrebný denný príjem zinku, pretože telo nemá žiadny špecializovaný systém na ukladanie zinku. Preto skúste siahnuť po Zinku extra od spoločnosti Nutricius, ktorý Vám poskytuje až 25 mg tohto minerálu.

Zinok je dôležitý pre ľudský organizmus, pretože sa podieľa na mnohých aspektoch bunkového metabolizmu. Je potrebný pre katalytickú aktivitu približne 100 enzýmov a hrá úlohu v imunitných funkciách, syntéze bielkovín, hojení rán, syntéze DNA, a delení buniek.

Zinok tiež podporuje normálny rast a vývoj počas tehotenstva, detstva a dospievania a je potrebný pre správny zmysel pre chuť a vôňu.

Pozrieť v eShope >

Vitamín D3 extra 2500 IU

Vitamín D3 extra 2500 IU od Nutriciusu Vám poskytuje až 6-násobok odporúčanej dennej dávky tohto vitamínu.

Vitamín D sa niekedy nazýva „slnečný vitamín“, pretože sa vytvára vo vašej pokožke ako reakcia na slnečné žiarenie. Vaše telo produkuje vitamín D prirodzene, keď je priamo vystavené slnečnému žiareniu. Môžete ho tiež získať prostredníctvom určitých potravín a doplnkov, aby ste zaistili dostatočnú hladinu tohto vitamínu v krvi. 

Vitamín D má niekoľko dôležitých funkcií. Snáď najdôležitejšie sú regulácia absorpcie vápniku a fosforu a uľahčenie normálnej funkcie imunitného systému. Príjem dostatočného množstva vitamínu D je dôležitý pre normálny rast a vývoj kostí a zubov, ako aj pre zlepšenie odolnosti proti niektorým chorobám.

Ak vaše telo nemá dostatok vitamínu D, existuje riziko vzniku kostných abnormalít, ako sú mäkké kosti (osteomalácia) alebo krehké kosti (osteoporóza).

Pozrieť v eShope >