BIO Cejlonská škorica mletá
BIO Cejlonská škorica mletá
Prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. viac
Kód produktu: WRK22 Doprava a platba
Prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. viac
Kód produktu: WRK22 Doprava a platba
Pravá škorica cejlónska /Cinnamon zeylanicum - verum / je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho. Pestuje sa v Srí Lanke a v južnej Indii. Má sladkastú chuť, jej cena v Číne bola istý čas vyššia ako cena zlata. Prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.
Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo, zabraňujú rakovinotvorným procesom a chránia obehový systém, srdce a cievy. Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia.
Máme 2 hlavné typy škorice - Škorica ceylónska a čínska (cassia), ktorá je cenovo dostupnejšia, ale chuťou a arómou sa čínska škorica nedá s ceylónskou porovnať. Okrem toho obsahuje oveľa viac látky zvanej kumarín.
Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok /polyfenoly, flavonoidy, kyselyna laurová, kyselina škoricová/, ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou hlavne rakoviny hrubého čreva, ale aj všeobecne karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.
Zloženie: BIO Škorica cejlónska (Cinnamon zeylanicum - verum)
Použitie: na dochutenie obilných kaší, sladkých a ovocných jedál. Pravá aróma škorice je vhodná na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené víno či káva). V kozmetike sa používa tiež na proti celulitídne a ošetrujúce zábaly.
Skladovanie: skladujte v suchu, chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 1034kJ/247 kcal,
- Tuk: 1,5 g, z toho nas.mastné kyseliny: 0,5 g
- Sacharidy: 22 g z toho cukry: 2 g
- Bielkoviny: 4 g
- Soľ: 0,01 g
- Vláknina: 59 g
Upozornenie: nie je vhodná v tehotenstve.
Balenie: 250 g
Krajina pôvodu: India
Články
Najsilnejšie antioxidanty v našom eShope
Antioxidanty sú zlúčeniny nachádzajúce sa v potravinách a ktoré pomáhajú chrániť vaše bunky pred poškodením spôsobeným potenciálne škodlivými molekulami známymi ako voľné radikály.
Ako bojovať s diabetom
Ak vám alebo vašim blízkym diagnostikovali diabetes mellitus, ktorý je jednou z metabolických porúch charakterizovaných príliš vysokou hladinou cukru v krvi (glukózou), možno sa pýtate, či máte šancu sa vyliečiť. Hoci neexistuje žiadny liek na akýkoľvek typ cukrovky ako taký, možno sa vám podarí zvrátiť priebeh a vrátiť hladinu cukru v krvi späť na zdravú úroveň.